Roman Nemultumit - forum

DIVERSE => Mandru ca sunt roman!? => Subiect creat de: Nemultumitu din Februarie 24, 2011, 10:48:16

Titlu: Complex de inferioritate ?
Scris de: Nemultumitu din Februarie 24, 2011, 10:48:16
               Cateodata am impresia ca suntem stapaniti de complexul de inferioritate. Stam cu capul in jos, umili, tinem mingea pe nas ca o foca de la circ, doar doar vom fi primiti intr-o oragnizatie sau alta, doar doar vom fi bagati in seama de o tara sau alta. De secole stam aici si-i impiedicam pe unii sau pe altii sa ne calce in picioare. Ar trebui sa strigam tare ca suntem romani. Europeni.
Titlu: Re: Complex de inferioritate ?
Scris de: sanducu din Martie 18, 2011, 04:22:37
Niciodata aflandu-ma prin strainatate nu am avut sentimentul ca as fi mandru ca sunt roman.
Ba dimpotriva, aflandu-ma prin Italia in jurul incidentelor cu Mailat trebuia sa vorbim foarte incet in romana intr-un bar cu cetateni italieni mai turbulenti, ca nu cumva sa iscam vreo polemica sau un scandal...
Deci rusine maxima cu natia noastra!

Mai mult, observam cu totii ca natiunea noastra sta pe loc, adica nu se face nimic spre bine de la an la an. Senzatia este ca mergem inspre mai rau.

Totusi, unii baieti "destepti" nu simt aceste lucruri. Ma refer la acei afaceristi "ingeniosi" care se imbogatesc pe spatele statului, pe spatele contractelor la preturi triple cu statul. Este usor sa te imbogatesti in felul acesta, o pila, o relatie, o spaga si gata vin banii de la stat.

In timp ce statul se plange ca nu are bani de pensii, salarii, etc., in acelasi timp acelasi stat semneaza contracte pe bani publici total supra-evaluate, la preturi triple fata de valorile reale.

Furtul realizat nu este numai asupra statului, este asupra intregii natii romanesti. In loc banii respectivi sa se duca pe alte investitii care sa ne ajute pe noi toti ca natie, ajung la un afacerist sau doi mai "destepti".

Vina pentru situatia in care ne aflam este a tuturor celor care fura statul, bugetari sau oameni de afaceri.
Cum sa fii mandru ca esti roman cand fiecare trage pentru el, binele general nu mai exista de mult timp incoace.
Titlu: Re: Complex de inferioritate ?
Scris de: Nemultumitu din Martie 19, 2011, 10:55:36
Sunt ferm convins ca daca s-ar stopa toate "combinatiile"  uriase , ar fi  bani de salarii , de pensii , de drumuri ,  de sanatate.....Problema e ca nu exista nici o masura in aceste  furaciuni , ar trebui sa existe un fel de cod de etica al hotului  , la noi cand se fura , se fura tot .Nu ar trebui sa avem vreun complex de inferioritate , poate doar de frustrare si rusine ca la noi niciodata nu sunt bani pentru nimic . Pot sa dau  ca exemplu Ungaria care are autostrazi si strazi  foarte bune , desi prin 1992 se circula pe la ei ca in Romania .